top of page

Endel Saarepuu näitus "Mees metsast"

Kunstnikuna “mees metsast” Endel Saarepuu võib oma 70. verstapostini jõudnuna öelda, et on kogu teadliku elu joonistanud ning puukujusid vestnud. Saarepuu loomingut iseloomustavad kaks paralleelselt kulgevat suunda – peenekoelised pliiatsijoonistused ning täiesti omanäolised jõulised puuskulptuurid. Nii nagu joonistused jagunevad omakorda romantilisteks loodusvaadeteks ning groteskseteks poliitkarikatuurideks, on tunda laias laastus sarnast jagunemist ka skulptuuride puhul – võimsad tootemlikud puukujud ning grotesksed puuvigurid. Iga puukuju puhul on Saarepuu jaoks oluline selle puu lugu, kust ja kuidas üks või teine puu temani on jõudnud, ka selle vorm ja omadused, mis aitavad puus peituva välja päästa. Kulgemist joonistamise ja kujude vestmise vahel mõjutavad loodus ja paigad, kõik parajasti ilmas toimuv ning teinekord ka lihtsalt ilm. Näitusel on väljas puuskulptuurid – toolid, lauad, anumad ja muud vigurid ning pliiatsijoonistused sh viimase talve jooksul valminud kaardipakk. Varasemalt on näitustega üles astunud Viimsi Rannarahva Muuseumis, Tam galeriis, Draakoni galeriis, Kuressaare lossis, Munkadetaguses tornis, Kodulinna majas.

Juubelinäitus on avatud Tallinn Art Space galeriis T1 Mall of Tallinn kuni 15. oktoobrini.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page