top of page

31.03 avatakse Tallinn Art Space galeriis Ivar Kaasiku näitus Flamma et Aqua

31. märtsil kell 19.00 avatakse Tallinn Art Space galeriis IVAR KAASIKU isikunäitus Flamma et Aqua / Tuli ja vesiKunstnik näitab seekordsel näitusel Tallinnas täiesti uusi maale aastatest 2015-17. Maalija ja ehtekunstnikuna tuntud kunstnik Ivar Kaasik on pärit Saaremaalt, õppinud Eesti Kunstiakadeemias arhitektuuri ja metalli, omandanud teadmisi lisaks Saksamaal Burg Giebichenstein Kunstikõrgkoolis Halles. Nüüd tegutseb Saksamaal vabakutselise kunstnikuna.Kaasik on ka Eesti Maalikunstnike Liidu liige ja Eesti Metallikunstnike liidu liige. Teda on tunnustatud Pariisis maailmakuulsa ehteauhinnaga Diamond International Award (1996)Videokunsti buumi ajal on ta Berliinis kunstirühmituse Tucholsky47 üks loojatest. Kirjutajana on Kaasik end väljendanud raamatus „Ettevaatust, kunst! Mida teha. Kuidas ja kui palju“ (2011).

Töö näituselt "Flamma et Aqua"

Oma näitusest kirjutab Ivar Kaasik nii: "Seekordsel näitusel on väljas maalid aastatest 2015-17. Need on helged ja melanhoolsed. Tsivilisatsiooni löpp, tugev side loodusega, spagaat kahe pooluse vahel. Psühhoanalüütikud nimetaksid seda katatoonseks pildijadaks, nagu üksikud filmikaadrid vöi pildid unenägudest. Puhastatud fraasid, nagu siis kui suleme silmad ja vaatame valgusesse. Vesi on seiskunud ja leegid on tardunud, abstraktsioon, nagu muusika ilma helita. Meie aja hirmud ja lootus, korrastamatus ja salapärasus, absurdsus ja sümbol."

Flamma et Aqua/ Tuli ja Vesi on avatud alates 31. märtsist​ ​1. maini​ ​Tallinn Art Space galeriis​ ​Maakri 19/21, Tallinn

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page